Jeg er opptatt av at prosessen skal være en god opplevelse – både for de som er på jakt etter ny medarbeider og for de som søker nye muligheter

DSC4281-Edit.jpg

Anne-Sofie Riis Asplin

Anne-Sofie har over 20 års erfaring med markedsanalyse innen en rekke bransjer, opplevelsesbasert kommunikasjon, samt leder- og medarbeiderutvikling. Hun har vært ansvarlig for gjennomføring av komplekse undersøkelser, og er godt vant med dokumentasjon av både resultater og erfaringer.

Anne-Sofie har også bred erfaring som kursleder, blant annet for mennesker i omstilling. Innen medarbeider- og lederutvikling har hun jobbet med kartlegging og utvikling av både kompetanse, ambisjoner og muligheter for medarbeidere i organisasjoner.

I Raadgiverhuset jobber Anne-Sofie med research og analyse. Hun er ansvarlig for kartlegging, analyse og rådgiving i prosesser knyttet til rekruttering av ledere og spesialister. Anne-Sofie er den som utarbeider kravprofiler. Hun kartlegger relevante bransjer, miljøer, kandidater og kvalifiserer kandidater.

 Anne-Sofie er utdannet markedsøkonom, har en bachelorgrad i sosialpsykologi fra UiO og er sertifisert prestasjonscoach.

Executive search

Ønsker du å identifisere de beste kandidatene til nøkkelstillinger på ulikt nivå er et aktivt, direkte og diskret søk i markedet den mest effektive rekrutteringsmetoden.

Kompetanseutvikling

Skal man utvikle en bedrift, må man utvikle menneskene i den.
Vi skaper resultater gjennom mennesker.